DEZE AKTIE IS VERLOPEN

Beste deelnemer
Goed dat u meedoet met de actie ‘Better LED as net’


Bespaar geld op uw energierekening

Door uw gewone lampen te vervangen door LED-lampen, of door korter en zuiniger te gaan douchen met een douchetimer en waterbesparende douchekop, bespaart u veel energie. En dat bespaart u weer geld op uw energierekening. Hier helpen wij u graag mee. Daarom bieden we u via de Better Led Als Net-actie een gratis bespaarpakket aan.

Tot 90% energiebesparing!

Besparen zónder in te leveren op sfeer: de ledlampen uit de bespaarbox zijn met zorg geselecteerd om uw huidige gloeilampen te vervangen. De ledlampen hebben dezelfde (warme) uitstraling, maar met een aanzienlijk lager energieverbruik. Zo zit er bijvoorbeeld een ledlamp in die slechts 2 Watt verbruikt, deze vervangt een gloeilamp van 25 Watt. Een besparing van meer dan 90%! En wat dacht u van de Methven douchekop, de Mercedes onder de waterbesparende douches. Door een speciale techniek krijgt u toch een ‘volle’ straal en wordt er meteen bespaard op gas en water, tot wel 40%!

En zo zitten er nog meer slimmigheden in de bespaarboxen die u helpen energie, en dus geld, te besparen. Klik op ‘meer informatie’ voor een uitgebreide omschrijving van de inhoud. Elke bespaarbox is met zorg samengesteld en heeft een winkelwaarde van circa €70! Dus wacht niet langer en vraag vandaag nog de bespaarbox van uw keuze aan. Gebruik bij het aanvragen uw unieke code. Zo weten we zeker dat de bespaarboxen bij de juiste inwoners terecht komen.

Wilt u weten hoe u nog meer energie kunt besparen?

Maak dan ook een afspraak met de Energiecoach , deze komt graag gratis en vrijblijvend bij u langs voor persoonlijk advies,
passend bij uw situatie. De Energiecoach is 100% onafhankelijk.

Zo helpen wij als gemeente u graag verder.

Meld je hier aan voor de Bespeuro actie >

Spelregels / Veelgestelde vragen - klik hier

Spelregels

  • Per woonadres kan er eenmalig een Bespaarbox worden aangevraagd
  • Meerdere huishoudens per woonadres zijn uitgesloten, de gratis Bespaarbox geldt per woonadres
  • Elke aanvraag wordt discreet en vertrouwelijk behandeld, de door u verstrekte gegevens worden niet gedeeld met derden en worden door de gemeente Dantumadiel conform de AVG-wetgeving verwerkt. Uw gegevens worden alleen gebruikt om ervoor te zorgen dat de Bespaarbox op het goede adres komt
  • U wordt niet gekort op uw uitkering, toeslagen of anderszins bij het aanvaarden van deze actie. Dit is een extraatje om te helpen energie te besparen en daar helpt u de gemeente ook weer mee

Veel gestelde vragen

Waarom krijg ik een gratis Bespaarbox?
De gemeente Dantumadiel heeft subsidie van de overheid gekregen om inwoners te helpen energie te besparen. De producten uit de Bespaarbox verbruiken heel weinig energie en zijn eenvoudig te vervangen. Dit kan oplopen tot wel 90% bij de ledlampen. Naast een lagere energierekening, profiteert het klimaat ook mee. Immers minder energieverbruik betekent ook minder uitstoot van CO2. Dit is goed voor nu, maar natuurlijk ook voor de toekomst en de toekomst van onze (klein)kinderen.

Is ‘gratis’ echt ‘gratis’? Zit er geen addertje onder het gras?
De overheid vindt het belangrijk dat er steeds minder energie wordt verbruikt en de energie die wordt gebruikt zo duurzaam mogelijk is (zoals zon- en windenergie) Dit is afgesproken in het Klimaatakkoord met andere landen over de hele wereld. Om dit te bereiken is geld gereserveerd om mensen te helpen met subsidies. Better LED as net is één van de projecten waar geld voor beschikbaar is gesteld. Er wordt dus geen tegenprestatie gevraagd en u krijgt achteraf ook geen rekening. Wel zouden we het mooi vinden als u enthousiast wordt over de mogelijkheden om energie te besparen en nieuwsgierig bent naar welke mogelijkheden er nog meer zijn, de Energiecoaches van de gemeente Dantumadiel helpen u graag verder.

Ik heb mij aangemeld voor een gratis Bespaarbox via de website of ik heb de Antwoordkaart opgestuurd. Wanneer krijg ik de Bespaarbox?
Zodra uw aanvraag binnen is, wordt de Bespaarbox van uw keuze gereserveerd en opgestuurd naar een Afhaalpunt bij u in de buurt. U ontvangt van ons bericht wanneer u de Bespaarbox bij u in de buurt kunt ophalen. Dit kan enkele weken duren, wij streven ernaar dat u binnen vier weken bericht heeft waar u de Bespaarbox kunt ophalen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken (hou wel rekening met de openingstijden van uw Afhaalpunt) en vergeet uw Afhaalbewijs met unieke code niet. Deze krijgt u per post en/of mail toegestuurd.

Kan ik ook zelf een box samenstellen?
Om zoveel mogelijk huishoudens blij te maken met een gratis Bespaarbox is ervoor gekozen om boxen samen te stellen met de meest voorkomende producten in huis. Er is een maximale subsidie door de overheid ter beschikking gesteld om huishoudens te helpen energie te besparen, dit is de Regeling Reductie Energieverbruik Eigen Woning. Indien iedereen zelf de boxen zou kunnen samenstellen, worden de kosten van de afhandeling en organisatie heel hoog, waardoor er minder geld overblijft om gratis Bespaarboxen te kunnen uitdelen.

Kan ik ook producten ruilen?
Helaas is het niet mogelijk producten te ruilen. De Bespaarboxen zijn zo samengesteld dat in elke Bespaarbox de meest voorkomende (praktische) bespaarproducten zitten. Om de meeste energie (en euro’s) te besparen adviseren wij om bijvoorbeeld de lampen die in uw huis het meeste branden te vervangen door de ledlampen uit de Bespaarbox. De douchekop is ook eenvoudig zelf te vervangen. Mocht u toch nog producten overhouden, kunt u er misschien iemand anders blij mee maken.

Ledlicht is toch heel fel en ongezellig?
Het klopt dat de eerste ledlampen een soort blauw licht hadden en ongezellig waren. De techniek is zo ver doorontwikkeld dat tegenwoordig ledlampen dezelfde sfeer en lichtkleur hebben als gloeilampen. De ledlampen in de Ledbox hebben een zachte warme kleur wit, wat ze tot een volwaardige vervanger maakt van de gloeilamp.

Hoeveel energie kan ik besparen met de Bespaarbox?
Met de ledlampen kunt u ongeveer 100 Euro per jaar besparen op uw energierekening als de lampen gemiddeld 6 uur per dag branden. De douchekop bespaart al snel 40% op gas en water. De besparingen met de overige producten liggen wat lager, maar nog steeds aanzienlijk! De grootste besparingen kunt u zelf natuurlijk realiseren, door bijvoorbeeld wat korter te douchen, de deuren binnen gesloten te houden en ruimtes waar toch niemand is niet onnodig te verwarmen.

Hoe kan ik nog meer energie besparen?
Maak dan een afspraak met onze Energiecoach van de gemeente Dantumadiel. Deze komt dan gratis en vrijblijvend bij u langs om te kijken welke besparingsmogelijkheden er voor uw huis(houden) nog meer zijn.

Ontvang van ons een gratis bespaarbox

Er zijn drie boxen samengesteld:

 

Bespaarbox 1
‘elektrisch’

 

• 8 Philips ledlampen
• Nedis Smartplug
• Brennenstuhl tijdschakelaar


meer informatie >

 

Bespaarbox 2
‘water & gas’

 

• Besparende douchekop van Methven
• Brievenbusborstel
• 2 x kraan mousseur
• Douchetimer
• Tonzon Radiatorfolie

meer informatie >

 

Bespaarbox 3
‘combi’

 

• Tonzon Radiatorfolie
• Brievenbusborstel
• Brennenstuhl tijdschakelaar
• Douchetimer
• 6 Philips ledlampen

meer informatie >

 

Kies de box waarmee u ten opzichte van de maatregelen die u eventueel zelf al heeft genomen het meest kunt besparen. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen ca. 4 weken een Afhaalbewijs met unieke code. Hierop staat ook waar en wanneer u de gratis bespaarbox van uw keuze kunt afhalen.

 0519 – 29 88 88   –   energiecoach@dantumadiel.frl